به همت معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی برگزار شد؛

پویش ملی «ناجی»؛ مأموریتی برای افزایش آگاهی و نجات جان‌ها

1403/11/14 بهمن

امروزه سقط جنین به یکی از مسائل دغدغه آمیز جامعه تبدیل شده و برخی مادران بدون آگاهی از پیامدهای جسمی، روانی و شرعی آن به این اقدام دست می‌زنند، پویش ملی «ناجی» با هدف تربیت مشاوران انصراف از سقط جنین شکل گرفته است. این پویش که به همت معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی برگزار می‌شود، تاکنون با استقبال گسترده‌ای روبه‌رو شده و مسیر جدیدی را در راستای آگاهی‌بخشی و کاهش اسقاط جنین و پیامد های روحی آن در کشور ترسیم کرده است.

علی‌اکبر روحی گل‌خطمی، دبیر کارگروه جوانی جمعیت بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، روز گذشته در حاشیه برگزاری دوره تکمیلی پویش ملی ناجی در مشهد، در‌باره این دوره و اهداف برگزاری آن توضیح داد: مسئله سقط جنین در جامعه امروز به نوعی عادی‌انگاری شده است. بخشی از مادران به دلایل مختلف، به سمت این اقدام می‌روند بدون اینکه آگاهی لازم از پیامدهای جسمانی، اجتماعی و شرعی آن داشته باشند. اینجا نیاز به مشاورانی احساس می‌شود که بتوانند مادران را آگاه کنند و با بررسی ریشه‌های تصمیم آن‌ها، راهکاری جایگزین ارائه دهند. این افراد که ما آن‌ها را «ناجی» می‌نامیم، وظیفه دارند با ارتباط مؤثر، مادران را از این اقدام منصرف کنند.
دوره‌های آموزشی؛ گامی برای آگاهی و تغییر

پویش ملی ناجی در قالب دوره‌های آموزشی مقدماتی و تکمیلی طراحی شده است تا مشاورانی متخصص در این حوزه تربیت شوند. روحی گل‌خطمی با اشاره به مراحل اجرایی این دوره‌ها، گفت: در مرحله نخست، دوره مقدماتی این پویش در روزهای ۶ و ۷ دی‌ماه در دانشگاه امام رضا(ع) برگزار شد. این دوره با حضور ۲۵۰ نفر از مشاوران، روان‌شناسان، فعالان حوزه بهداشت و درمان، بهورزان، ماماها و دیگر متخصصان همراه بود. طی این دو روز، مباحثی همچون اهمیت حفظ حیات جنین، جریان‌شناسی جمعیت، تاریخچه موضوع سقط، احکام فقهی مرتبط با آن و پیامدهای فردی و اجتماعی این اقدام بررسی شد. همچنین، اساتید برجسته‌ای همچون حجت‌الاسلام دکتر شفیعی، دکتر مقاومتی، دکتر حاجی‌کاظم و دکتر رئیسیان‌زاده در این دوره حضور داشتند و به تبیین ابعاد مختلف این مسئله پرداختند.
وی افزود: پس از برگزاری دوره مقدماتی، آزمونی برگزار شد که طی آن ۲۶۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان موفق به کسب نمره قبولی شدند و مجوز ورود به دوره تکمیلی را دریافت کردند.
پویش ملی «ناجی»؛ مأموریتی برای افزایش آگاهی و نجات جان‌ها

دوره تکمیلی؛ از آموزش‌های تخصصی تا انتقال تجربه  

روحی گل‌خطمی درخصوص دوره تکمیلی پویش ملی ناجی، ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ در دانشگاه امام رضا (ع) برگزار شد، یادآور شد: در این دوره، نیازسنجی‌های دقیقی انجام شد تا مباحث ارائه‌شده کاملاً کاربردی و متناسب با شرایط واقعی جامعه باشد. یکی از موضوعات کلیدی، آموزش روش‌های اقناع‌سازی و تبلیغ چهره به چهره بود که توسط حجت‌الاسلام صالحی‌پرور، نویسنده کتاب «تبلیغ چهره به چهره» ارائه شد. همچنین، دکتر فهیمه فداکار، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، روانشناس، خانواده درمانگر و نویسنده کتب حوزه روانشناسی اسلامی در کارگاهی به بررسی زمینه‌های روان‌شناختی سقط جنین پرداخت. در ادامه، حجت‌الاسلام دکتر علی گودرزی، معاون بنیاد ملی خانواده، درباره فنون تسهیل‌گری و شیوه‌های مواجهه با مادرانی که قصد سقط جنین دارند، آموزش‌هایی ارائه کرد.
یکی از بخش‌های ویژه این دوره، «تجربه‌گردانی» بود که برای نخستین بار در کشور برگزار شد. در این بخش، مدیران پویش‌ها و تشکل‌های حوزه حفظ حیات جنین از سراسر کشور، تجربیات خود را با شرکت‌کنندگان به اشتراک گذاشتند. روحی گل‌خطمی در این زمینه توضیح می‌دهد: در این بخش، فعالانی از قسمت ها و پویش های مختلف همچون حوزه جمعیت نیشابور، مرکز نفس نیشابور، پویش طرقبه جوان بمان، پویش حسنا تهران، و پویش ناجی تجربیات خود را در مواجهه با مادرانی که تصمیم به سقط جنین داشته اند، ارائه کردند. این جلسه، که با حضور ۲۰۰ نفر به‌صورت حضوری و حدود ۳۰۰۰ نفر به‌صورت آنلاین در بستر اسکای‌روم برگزار شد، فرصتی ارزشمند برای انتقال دانش و راهکارهای عملی بود.
گام‌های بعدی پویش ناجی

پس از برگزاری این دوره، آزمونی نهایی برگزار خواهد شد و شرکت‌کنندگان برگزیده، گواهی حضوردریافت خواهند کرد. روحی گل‌خطمی با اشاره به نقش این افراد در آینده گفت:  ناجیان آموزش‌دیده در شبکه خادم‌یاری و کانون سلامت بنیاد کرامت رضوی مشغول به فعالیت خواهند شد. همچنین، در صورت عدم عضویت در این شبکه، آن‌ها به عنوان یاوران رضوی در همکاری با تشکل‌های مردمی، خدمات مشاوره‌ای ارائه خواهند کرد. هدف این است که این افراد، به عنوان مشاوران انصراف از سقط جنین، در سراسر کشور به فعالیت بپردازند و جان‌های بسیاری را نجات دهند.
پویش ملی ناجی حرکتی نوین درمسیر حفظ حیات و افزایش آگاهی جامعه نسبت به ارزش جان انسان است. این پویش، با بهره‌گیری از آموزش‌های تخصصی و شبکه‌سازی گسترده، تلاش می‌کند تا با ایجاد تغییر در نگرش‌ها، آینده‌ای روشن‌تر را برای مادران و فرزندان این سرزمین رقم بزند.

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: