این نشست با هدف بررسی مدلهای نوین حکمرانی اجتماعی و افزایش نقش کانونهای خادمیاری رضوی و تشکلهای مردمی در ارائه خدمات، بر توانمندسازی شبکههای خادمیاری و داوطلبانه مردمی تأکید داشت تا بستری مناسب برای اثرگذاری اجتماعی مؤثر ایجاد شود. در همین رابطه محمدمهدی جعفری مدیر عامل بنیاد تعالی اجتماعی و زندگی و دبیر جایزه نوآوری […]
این نشست با هدف بررسی مدلهای نوین حکمرانی اجتماعی و افزایش نقش کانونهای خادمیاری رضوی و تشکلهای مردمی در ارائه خدمات، بر توانمندسازی شبکههای خادمیاری و داوطلبانه مردمی تأکید داشت تا بستری مناسب برای اثرگذاری اجتماعی مؤثر ایجاد شود.
در همین رابطه محمدمهدی جعفری مدیر عامل بنیاد تعالی اجتماعی و زندگی و دبیر جایزه نوآوری اجتماعی کشور (جانا) در گفتوگو با آستان نیوز اظهار داشت: این نشست پنجشنبه 2 اسفند در قالب دوره آموزشی در بنیاد کرامت رضوی با موضوع حکمرانی اجتماعی تشکیل و به ابعاد گوناگون این موضوع حائز اهمیت پرداخته شد.
وی با بیان اینکه سالهاست در کشور مسئله مشارکت مردم در حل مسائل اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و در سیاستهای کلان نظام هم بدان تاکید شده است، افزود: موضوع حکمرانی اجتماعی و ارتقای نقش و جایگاه مردم در حل مسائل کشور اهمیت خاصی داشته و مورد توجه قرار گرفته است.
جعفری ادامه داد: واقعیت این است که با وجود اهمیت این موضوع بستر و زیست بوم کشور، مهیای مشارکتهای اجتماعی هدفمند، موثر و کارآمد نیست و بعضاً سیاستها و قوانین از این موضوع پشتیبانی نمیکنند و نهادهای حاکمیتی و مرتبط با حل مسائل اجتماعی با این نگاه و رویکرد مواجه نمیشود و حتی در برخی موارد تعامل موثر و درستی با نهادهای مردمی و تشکل های اجتماعی ندارند.
وی بیان کرد: در این دوره آموزشی تلاش شد تصویر درستی از زیست بوم مطلوب مشارکتهای اجتماعی در کشور ارائه و نقش و جایگاه بنیاد کرامت رضوی در این زیست بوم تبیین شود.
مدیر عامل بنیاد تعالی اجتماعی در ادامه گفت: براین اساس چند مجموعه مشابه که امروز در دنیا فعالیت میکنند و خاستگاه و کارکردهایی شبیه بنیاد کرامت رضوی را دارند به اشتراک گذاشته شد و بر کنش گری بنیاد کرامت رضوی در عرصه مشارکتهای اجتماعی به منظور ارتقای جایگاه این مجموعه تاکید شد.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد بنیاد کرامت رضوی به عنوان یکی از مجموعههای اثرگذار آستان قدس رضوی با برخورداری از ظرفیتهای بالا در سایه سار پرچم امام رضا علیه السلام میتواند علاوه بر هدفگذاری در موضوعات اجتماعی و کنش گری موثری که دارد در سطح کلان کشور نیز ماموریتهای ملی را بپذیرد و در بهتر شدن هر چه بیشتر فضای مشارکتهای اجتماعی و حل مسائل اجتماعی نقش آفرینی کند.
جعفری خاطرنشان کرد: اگر موضوعاتی که در این نشستها مطرح میشود را بتوان عملیاتی کرد و برای جامعه قابل استفاده باشد لازم است که این دوره ها بطور مستمر تشکیل شود تا با تبادل نظر و به اشتراک گذاشتن نقطه نظرات نسبت به پیاده سازی دقیق آن اقدام کرد تا ماحصل آن تدوین برنامههای موثری برای بنیاد کرامت رضوی باشد.
محمد زرگر، معاون طرح و برنامه بنیاد کرامت رضوی، نیز با بیان اینکه بنیاد کرامت رضوی به دنبال کاهش تصدیگری مستقیم و تقویت نقش تسهیلگری و تنظیمگری در ارائه خدمات اجتماعی و نقش آفرینی اجتماعی است، گفت: بهرهگیری از ظرفیت گروههای مردمی، خیریهها، کانونهای خادمیاری رضوی و جهادگران، مهمترین مسیر برای ارتقای کارآمدی خدمات اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی است.
وی با اشاره به ضرورت تقویت حکمرانی اجتماعی اظهار داشت: ایفای نقش تنظیمگری از سوی بنیاد کرامت رضوی، به معنای ایجاد ساختارهای شفاف، استانداردسازی فرآیندهای خدمترسانی و حمایت از شبکههای مردمی، از جمله کانونهای خادمیاری رضوی، است تا کارآمدی و اثربخشی اقدامات اجتماعی افزایش یابد.
زرگر در خصوص محورهای اصلی این نشست، گفت: مدلهای نوین حکمرانی اجتماعی با محوریت کاهش تصدیگری و افزایش نقش مردم، تقویت نقش تسهیلگری و تنظیمگری در ارائه خدمات اجتماعی، توانمندسازی کانونهای خادمیاری رضوی و تشکلهای مردمی برای اثرگذاری بیشتر، ایجاد الگوهای مشارکت عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی و توسعه شبکههای خیریه و ساماندهی خدمات داوطلبانه در چارچوب شفاف و کارآمد از محورهای اصلی مطرح شده در این نشست بود.
گفتنی است، این نشست مقدمهای بر اجرای سیاستهای کلان ابلاغی این بنیاد در راستای تقویت حکمرانی اجتماعی بوده و در ادامه نیز با محوریت افزایش مشارکتهای مردمی، کانونهای خادمیاری و بهبود فرآیندهای تنظیمگری و تسهیلگری ادامه خواهد یافت.