معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت آستان قدس رضوی تشریح کرد:

از حرم تا حاشیه شهر؛ روایت پیوند دل‌ها در طرح کرامت رضوی

1404/01/18 فروردین

معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت آستان قدس رضوی در تشریح جزئیات طرح کرامت رضوی توضیح داد: این برنامه در ماه مبارک رمضان و با دستور تولیت معزز طراحی شد. هدف در این طرح این بود که خانواده‌هایی که دارای تمکن مالی هستند و توانایی دستگیری از احسان پذیران را دارند، به ‌صورت مستقیم در کنار خانواده‌های نیازمند قرار بگیرند.

جعفر رئیسیان زاده، معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت آستان قدس رضوی در تشریح جزئیات طرح کرامت رضوی توضیح داد: این برنامه در ماه مبارک رمضان و با دستور تولیت معزز طراحی شد. هدف در این طرح این بود که خانواده‌هایی که دارای تمکن مالی هستند و توانایی دستگیری از احسان پذیران را دارند، به ‌صورت مستقیم در کنار خانواده‌های نیازمند قرار بگیرند.

رئیسیان زاده ادامه داد: در قالب این طرح، از پنجم ماه مبارک رمضان تا شب ولادت امام حسن مجتبی(ع)، هر شب گروه‌هایی از خیرین که شامل یک زوج بودند، به همراه خدام رضوی و یک مبلغ فرهنگی، در منازل خانواده‌های احسان‌پذیر در مناطق حاشیه‌ای مشهد که از قبل شناسایی شده بودند، حضور می یافتند.

وی با بیان اینکه این خیرین از طریق اتحادیه‌ها و اصناف مختلف معرفی شده‌اند، گفت: ابتدا این زوج‌ها در حرم مطهر رضوی میهمان ما و در فضایی معنوی نسبت به اهداف برنامه توجیه می‌شدند. سپس زمان حضور خود برای بازدید از خانواده‌ها را اعلام می‌کردند.

به گفته رئیسیان زاده در هر شب از این بازدیدها، بین ۱۵ تا ۲۵ خانواده سرکشی می‌شدند و در برخی شب‌ها این تعداد به ۳۰ خانواده نیز می‌رسید. خانواده‌هایی که مورد بازدید قرار می‌گرفتند، عمدتاً از اقشار کم‌برخوردار و دارای شرایط ویژه بودند؛ برخی سرپرست خانوار را از دست داده بودند، بعضی پدر خانواده از کار افتاده بود و در مواردی مادر خانواده به‌تنهایی سرپرستی فرزندان را بر عهده داشت.

وی افزود: در این دیدارها، یک بسته غذایی کامل به همراه شیرینی، میوه و هدایایی که مخصوص کودکان آن خانواده‌ها تهیه شده بود، تقدیمشان می‌شد. این اقدام در فضایی محترمانه، صمیمی و همراه با تبریک فرارسیدن ماه رمضان و سال نو انجام می‌گرفت.

معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی با اشاره به بازخوردهای این دیدارها اظهار داشت: در بسیاری از این مجالس، خیرین پس از مشاهده شرایط واقعی زندگی این خانواده‌ها، خودشان درخواست می‌کردند که به‌صورت مستقیم در حل مشکلاتشان مشارکت کنند. همین ارتباط انسانی و عاطفی، یکی از دستاوردهای مهم این طرح بود.

 

اقدامات حمایتی جدی از 250 خانواده احسان پذیر

رئیسیان زاده گفت: در مجموع ۲۵۰ خانواده احسان پذیر در این بازه مورد سرکشی و حمایت قرار گرفتند. در ادامه این تعاملات، برای ۳۷ خانواده اقدامات جدی حمایتی انجام شد. این اقدامات شامل کمک به پرداخت هزینه‌های درمانی، اجاره‌های معوق، بدهی‌های بانکی، اقساط، تهیه لوازم خانگی، کمک‌هزینه تحصیلی و ترمیم منزل و تهیه جهیزیه بود.

او در پایان با تأکید بر تداوم این مسیر گفت: به لطف امام رضا(ع)، این طرح تنها محدود به رمضان نبود. ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا در طول سال نیز از این ظرفیت ارزشمند برای اجرای برنامه‌های حمایتی و جریان‌ساز استفاده کنیم و ارتباط با این خیرین را به صورت مستمر ادامه دهیم.

 

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: