گزارشی از اجرای بزرگ‌ترین رویداد ملی برای دختران نو مکلف؛

رویداد ملی «دختر ماه» جشن تکلیفی به وسعت ایران

1403/07/01 مهر

رویداد ملی «دختر ماه» طرح ویژه و مبتکرانه‌ای برای دختران مکلف بوده که توسط مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی در گستره ملی به اجرا درآمده است.

انجام فرائض دینی در اسلام از جمله نماز و روزه جزو امور مذهبی و واجبی است که مسلمانان مکلف به انجام آنها هستند.
مناسکی که طبق روایات برای رسیدن انسان به سعادت و ارتباط با پروردگار متعال به انجام رسیده و موجب پیشرفت مادی و معنوی می‌شود.
انجام این واجبات در دختران و پسران از سن خاصی آغاز می‌شود و با برگزاری مراسم ویژه‌ای با عنوان «جشن تکلیف» همراه است.
مراسم معنوی که حال و هوای خاصی داشته و معمولاً به‌صورت جمعی در مکان‌های مذهبی مانند حرم مطهر ائمه اطهار علیهم‌السلام، یا مساجد برگزار شده و به تازه مکلفان هدایایی داده می‌شود.
در همین راستا مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی با الگوگیری از این سنت پسندیده و در راستای انجام وظایف خود در اقدامی خلاقانه اقدام به طراحی و اجرایی رویدادی با عنوان «دختران ماه» ویژه دختران تازه مکلف کرده است.
اجرا طرح در گستره ملی
این طرح باهدف آگاه‌سازی دختران تازه مکلف شده به انجام فرائض دینی و تقرب به پروردگار متعال، ایجاد خاطره‌ای ماندگار در ذهن دختران نو مکلف از رأفت امام مهربانی‌ها، شناسایی، جذب و توانمندسازی پشتیبان‌های معنوی جهت برقراری ارتباط با دختران و شبکه‌سازی دختران ماه در سراسر کشور در راستای تحقق اهداف تربیتی آستان قدس رضوی در استان‌های کشور به اجرا در آمد.

اهدای بسته‌های ویژه به مکلفان
رویداد ملی دختران ماه از خردادماه سال 1400 هم زمان با دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه(س) آغاز شد.
در این طرح، بسته‌های ویژه‌ای شامل چادرنماز، سجاده، مهر، تسبیح، کارت‌تبریک و هدایای متبرک توسط خادم‌یاران رضوی به تازه مکلفان دختر اهدا شده و در ادامه پشتیبانان طرح به‌صورت مستمر ارتباط غیرحضوری ۶ماهه ای را برای آموزش تازه مکلفان و پاسخگویی به سؤالات آنها به انجام می‌رسانند.

اجرای طرح برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)
در سال 1402، مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی طبق تفاهم نامه با کمیته امداد امام خمینی(ره)، برای 20هزار دختر 9ساله در سراسر کشورکه به تازگی به سن تکلیف رسیده اند و به عنوان مددجو تحت پوشش این نهاد حمایتی قرار دارند، رویداد ملی دخترماه را برگزار کرد.
در این رویداد، بسته‌های هدیه توسط مرکز بانوان و خانواده تولید و آماده‌سازی شد و طبق سهمیه درنظر گرفته شده برای استان‌های کشور، توسط دبیرخانه‌های خدمت رضوی در استان‌ها و شهرستان، اجرای طرح در 31 استان کشور شامل 400 شهرستان و 7 هزار روستا، رصد، گزینش و ساماندهی 600 پشتیبان خانم جهت ارتباط با دختران نومکلف و فعال کردن 24 کارگاه تولیدی جهت طراحی، چاپ و دوخت ملزومات بسته های اهدایی به دختران با 2700 نفر روز کار، از جمله اقدامات صورت گرفته در اجرای این طرح ملی بوده است.

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: