نشست هماندیشی مدیرعامل بنیاد کرامت آستان قدس رضوی با روسای اتحادیههای صنفی مشهد با هدف هماندیشی پیرامون فعالیتهای این بنیاد در حوزههای اجتماعی و محرومیتزدایی برگزار شد. روسای اصناف در این نشست آمادگی خود را در جهت همراهی با این فعالیتها اعلام کردند ضمن این که مقرر شد در طول سال متناسب با ظرفیتهای تخصصی اتحادیههای صنفی، خدمات لازم برای خانوادههای جامعه هدف در حوزه اشتغال، توانمندسازی و تامین نیازهای آنان ارائه شود.
به گزارش آستان نیوز، محمدحسین استادآقا، مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی در نشست هم اندیشی با روسای اتحادیههای صنفی مشهد که در سالن جلسات زائر سرای امام رضا علیه السلام تشکیل شد، به معرفی ساختار جدید آستان قدس رضوی از سال ۱۳۹۸ پرداخت و اظهار داشت: در ساختار جدید چهار سازمان اجرایی عملیاتی تشکیل شد. قلب آستان، سازمان حرم مطهر است که از وسعت ۱۰۰ هزار متر مربع در سال ۱۳۵۷ به یک میلیون مترمربع افزایش و توسعه ۱۰ برابری یافته است و همه امور مربوط به حرم مطهر از قبیل اقامه نماز جماعت تا ساخت و سازها و توسعه عمرانی در این سازمان شکل میگیرد.
وی در ادامه سازمان علمی و فرهنگی را دومین سازمان آستان معرفی کرد و گفت: دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه امام رضا (ع)، بنیاد پژوهش ها، سازمان کتابخانه ها، موزه هاومرکزاسناد، بنیاد فرهنگی رضوی که اداره کننده مجموعه واحده و مدارس امام رضا علیه السلام است، موسسه آفرینشهای هنری، انتشارات به نشر و مجموعههای متعدد دیگر تحت نظارت سازمان علمی و فرهنگی مدیریت میشوند.
محرومیت زدایی یکی از اهداف تشکیل بنیاد کرامت
استادآقا همچنین بنیاد بهرهوری موقوفات را دیگر سازمان آستان بیان کرد و افزود: املاک، موقوفات و کارخانجات در کنار یکدیگر تلفیق شده و توسط این سازمان اداره میشوند. سازمان فعالیت های اجتماعی چهارمین سازمان آستان قدس است که عنوان بنیاد کرامت رضوی را دارد و این نشست حاصل پیگیری این سازمان است. بنیاد کرامت رضوی در سال ۱۳۹۵ و آغاز تولیت شهید رییسی تشکیل شد و در ابتدا با هدف کمک به محرومیت زدایی در کشور شکل گرفت و از سال ۱۳۹۸ و آغاز تولیت آیت الله مروی ۶ مجموعه دیگر به این بنیاد اعم از بخشهای مختلف دارای ماهیت اجتماعی شامل موسسه موقوفه زائر رضوی، زائر شهر رضوی و ۲۱ مجتمع میان راهی در هفت استان منتهی به خراسان رضوی، مرکز جامع مشاوره، معاونت خدمات اجتماعی با هدف کمک به نیازمندان و تامین زیرساختهای مورد نیاز جامعه کمتر برخوردار، به آن افزوده شد.
وی در ادامه به معرفی برخی فعالیت های این بنیاد پرداخت و اجرای طرح زندگی به سبک رضوی را از جمله برنامههای معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی برشمرد و گفت: در اجرای این طرح برای بیش از ۸۰ هزار زوج در سراسر کشور فعالیتهایی برای استحکام بنیان خانواده در قالب طرح زندگی به سبک رضوی اجرا میشود که موجب شده است تا نرخ طلاق بالای ۱۵ درصدی موجود در جامعه برای این تعداد زوج به کمتر از 5 درصد برسد. توانمندسازی و کمک به زوجهای جوان به منظور پایدارسازی بنیان خانواده و کاهش نرخ طلاق مهمترین هدفی است که طرح سبک زندگی رضوی دنبال میکند. طرح ملی «شکوه مادری» نیز با هدف تشویق فرزندآوری و افزایش نرخ جمعیت موضوع دیگری است که در این معاونت با انجام دورههای آموزشی برای حدود ۷۰ هزار مادر سراسر کشور در دستور کار قرار دارد.
آزادی 1200 زندانی در کشور با حمایت آستان قدس رضوی
مدیرعامل بنیاد کرامت رضوی در ادامه به اجرای برنامه نذر امام (ع) توسط کانون تخصصی امور بانوان و خانواده خدمت رضوی اشاره کرد و گفت: تامین جهیزیه برای دخترانی که امکان تامین جهیزیه ندارند و حداقل ۱۸ ماه از دوره عقد آنان گذشته است و در دهک اقتصادی بین یک تا چهار قرار دارند و نیز آزادسازی مادران و پدران زندانی جرایم غیرعمد مالی، دو شاخه ای است که در اجرای برنامه نذر امام(ع) به منظور تحکیم بنیاد خانواده هدفگذاری شده است و تاکنون ۱۲۰۰ زندانی جرایم غیرعمد با بدهی کل پرونده حدودا ۸۰۰ میلیارد تومان در سراسر کشور با مشارکت خیرین، ستاد دیه، گذشت شاکی به احترام حضور خدام و پرچم متبرک حرم و حمایت آستان قدس از زندان آزاد شدهاند.
وی به موسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی اشاره کرد که به عنوان یکی از زیرمجموعه های بنیاد کرامت فعالیت می کند و تصریح کرد: ورزشگاه بزرگ امام رضا(ع) که زمین فوتبال با کیفیت و استاندارد آن مجوز برگزاری بازیهای بینالمللی دارد و مجموعه های ورزشی احداث شده در حاشیه شهر مشهد از جمله زیرساختهای تامین شده توسط این موسسه است.
وی مجموعه خادمیاری و کانونهای خدمت رضوی را از دیگر مجموعه های بنیاد کرامت آستان قدس رضوی برشمرد و گفت: با ایجاد شبکه خادمیاری ۲۲۰ هزار نفر ظرف مدت سه ماه در سامانه ای که راهاندازی شد با شعار توسعه مفهوم خادم، خدمت و مخدوم ثبت نام کردند و به تعبیر شهید رییسی خادم فقط کسی نیست که در حرم خدمت میکند. براین اساس شبکه خادمیاری خدمت به امام رضا(ع) را از شعاع حرم خارج کرد و در حال حاضر ۱۶۰ هزار خادمیار فعال در کشور در قالب کانونهای عمومی و تخصصی در سراسر کشور سازماندهی شده و خدمات متنوعی را در بخشهای مختلف به جامعه هدف ارائه میدهند.
استادآقا افزود: نواختن زنگ مهر رضوی در چهارشنبه های امام رضایی با هدف ایجاد حال و هوای امام رضایی و ترویج فرهنگ رضوی همراه با برطرف کردن نیازهای عمومی مدارس، تشکیل کلاس تقویتی برای دانش آموزان نیازمند، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، ارائه خدمات مشاوره حقوقی، ورزشی، کتاب و کتابخوانی، بانوان و خانواده، وقف و نذر، اشتغال و کارآفرینی، جوانان و… از جمله خدماتی است که کانونهای تخصصی شبکه خادمیاری در اقصی نقاط کشور به مردم ارائه میدهند.
توزیع بستههای معیشتی ماه مبارک در نقاط حاشیهای شهر
وی در ادامه با تاکید بر اینکه الگوی ارائه خدمت در آستان قدس قابلیت توسعه دارد، تصریح کرد: میتوان با مشارکت روسای اتحادیههای صنفی و فعالان اقتصادی همراه با خیرینی که به مجموعههای خیریه متصل نیستند، ظرفیت جدیدی برای خدمت به محرومان جامعه ایجاد کرد. هم اکنون ۵۰۰ دانش آموز در خراسان رضوی کم شنوا نیاز به سمعک دارند که هزینه ۱۰۰ مورد به ازای هر سمعک حدودا ۱۰ میلیون تومان تامین شده است.
مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی از هدفگذاری برای توزیع بستههای معیشتی در ماه مبارک رمضان در نقاط حاشیهای شهر مشهد با مشارکت روسای اتحادیههای صنفی و فعالان اقتصادی خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم این برنامه هدفگذاری شده را با مشارکت حداکثری روسای اتحادیههای صنفی و فعالان اقتصادی همراه با خادمان حرم رضوی در نقاط محروم و حاشیه شهر مشهد به اجرا درآورده و دل نیازمندان را در ماه رحمت الهی شاد کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه متناسب با سلیقه هر فردی میتوان به نیت امام رضا(ع) در سراسر کشور خدمات متنوع کیفی را ارائه داد، گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون قریب به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر زائر اولی با مشارکت خیرین و آستان قدس رضوی به مدت سه روز به مشهد مقدس مشرف شدهاند که حدود ۳۰ هزار نفر آن امسال بوده است و در بین آنها عشایر، زندانیانی که حافظ قرآن یا مهارت آموخته بودند و دانش آموزان استثنایی از سراسر کشور وجود داشت.
آمادگی اصناف برای یاری نیازمندان
در این نشست، هادی مخملی رییس اتاق اصناف مشهد نیز گفت: اصناف و کسبه در عمل به مسئولیت های اجتماعی خود در مقاطع گوناگون پیشگام و اهتمام جدی برای یاری رساندن به نیازمندان و محرومیت زدایی و نیز برطرف کردن بحران های متاثر از بلایایی طبیعی نظیر سیل، زلزله و… داشتند.
وی به ظرفیت و پتانسیل بالای اصناف و بازاریان در دستگیری از نیازمندان اشاره کرد و گفت: بازاریان و کسبه با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از نوسانات بازار اما آمادگی خود را برای یاری رساندن به نیازمندان به نیت امام رضا (ع) اعلام کرده و آماده مشارکت در طرح های ابلاغی بنیاد کرامت رضوی هستند.
مخملی با تاکید بر ایجاد فرصتهای شغلی متنوع و متناسب با توان محرومان به منظور رونق معیشتی و خروج از چرخه حمایتی گفت: فعالان اقتصادی و اصناف در حوزه اشتغال زایی از ظرفیتی برخوردارند که میتوان از نظر فنی، مهارتی و شغلی برای رفع بیکاری با آستان قدس رضوی مشارکت کنند که نتیجه آن تولید امنیت خواهد بود.
گفتنی است در این جلسه که با حضور بیش از ۵۰ رییس اتحادیه صنفی مشهد به دعوت مشترک بنیاد کرامت رضوی و اتاق اصناف با هدف مشارکت در تامین و توزیع بستههای معیشتی ماه مبارک رمضان ویژه نیازمندان تشکیل شد، مقرر شد هر اتحادیه صنفی هزینه ۱۵ بسته معیشتی به ارزش ریالی هر بسته چهار میلیون تومان را تامین کند.
همچنین مقرر شد در طول سال متناسب با ظرفیت های تخصصی اتحادیه های صنفی خراسان رضوی خدمات لازم برای خانواده های جامعه هدف در حوزه اشتغال، توانمند سازی و تامین نیازهای اصلی آنان ارائه شود. توزیع بسته های معیشتی با حضور خانوادههای روسای اتحادیه های صنفی با هدف آشنایی با نحوه زندگی نیازمندان و نیز آثار تربیتی که این اقدام به دنبال دارد از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
در این جلسه روسای اتحادیه صنفی و فعالان اقتصادی به بیان نقطه نظر و دیدگاههای خود پیرامون مشارکت در تحقق اهداف و ماموریتهای آستان قدس رضوی در عرصههای گوناگون پرداختند.