تجلی روانشناسی در زیارت، دستاورد «خانواده‌ درمانی خداسو»

1401/12/23 اسفند

در استمرار طرح‌های مختلف علمی و اجتماعی و خدمات متنوع مشاوره‌ای، بنیاد کرامت رضوی اقدام به برگزاری دو رویداد مستقل و البته هم‌زمان کرده تا با محوریت خانواده و تکریم زائر، پیوند تازه‌ای میان خدمات مشاوره با مفهوم زیارت برقرار شود.

برای زوج‌های جوانی که به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شوند، دفاتر ارائه خدمات مشاوره در مراکز غدیر و باب‌‎الهادی از جمله مقصدهایی است که پس از زیارت، سری به آن می‌زنند تا به‌موازات معنویت و طراوت روحی فزاینده‌ای که از زیارت امام مهربانی‌ها کسب می‌کنند، پایه‌های زندگی مشترکشان را هم تقویت کنند. البته همه‌چیز به اینجا ختم نمی‌شود و نه‌فقط قشر مراجعان مراکز ارائه خدمات مشاوره، محدوده وسیعی از همه اقشار جامعه را دربر می‌گیرد بلکه تعداد مراکز مشاوره هم فراتر از دو مرکز مستقر در حرم رضوی، سه مرکز دیگر همچون مرکز خدمات مشاوره بعثت در خیابان بعثت و دو مرکز دیگر در زائرسراها را هم شامل می‌شود.
اکنون در استمرار طرح‌های مختلف علمی و فرهنگی و خدمات متنوع مشاوره‌ای، بنیاد کرامت رضوی اقدام به برگزاری دو رویداد مستقل و البته هم‌زمان کرده تا با محوریت خانواده و تکریم زائر، پیوند تازه‌ای میان خدمات مشاوره با مفهوم زیارت برقرار شود.
 

«خانواده‌درمانی خداسو»، مصداق روانشناسی اسلامی
دکتر رضا آذریان، مدیر مرکز جامع مشاوره بنیاد کرامت رضوی در تشریح نخستین برنامه با عنوان کارگاه تخصصی «خانواده‌‎درمانی خداسو» گفت: هم‌زمان با اولین هفته اسفندماه، دوره تکمیلی تخصصی خانواده‎درمانی خداسو با محوریت مداخله توجه ایمنی، با حضور اساتید صاحب‌نام کشوری در مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی برگزار شد تا 30 مشاور و روان‌شناس این مرکز در تکمیل دوره مقدماتی ماه گذشته‌شان بتوانند از 8 ساعت کلاس آموزشی تخصصی استفاده کنند.
به گفته وی، «تبیین اهمیت ایجاد نگاه سیستماتیک به خانواده و خرده سیستم‌های آن» از یکسو و «مدیریت، توجه و ایمنی بخشی مسائل جنسی در خانواده از منظر روان‌شناسی اسلامی» از سوی دیگر، دو محور اساسی این دوره آموزشی بوده است.
مدیر مرکز جامع مشاوره هم‌چنین با اشاره به سرفصل‌های دوره تخصصی مشاوران و روانشناسان این مرکز، «معرفی الگوی خانواده‌‎درمانی خداسو»، «فعال‌سازی بعد معنوی و محور قرار دادن مقوله توکل در فعالیت‌های انسانی»، «آموزش هشت گام درمانی بر اساس پروتکل روان‌شناسانه»، «آموزش مفهوم‌پردازی مشکل خانواده»، «آموزش برنامه‌ریزی برای تغییر» ، «پذیرش و فرمول‌‎بندی مشکل» را از جمله سرفصل‌های این دوره دانست و تأکید کرد: مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی از زمان تأسیس بر اساس رسالت‌های ابلاغی خود، توسعه و آموزش پروتکل‌های روان‎شناسی با رویکرد اسلامی را در دست اقدام داشته و در سال 1401 توفیق برگزاری بیش از 100 ساعت آموزش تخصصی ویژه روان‌شناسان و مشاوران را منطبق با این رویکرد در کارنامه دارد.

افزودن دیدگاه نسبت به خبر فوق: